Το Ναύπλιο, είναι πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας, πόλη της Πελοποννήσου, απ' τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδος υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833. Το Ναύπλιο έχει το Μπούρτζι που είναι ένα φρούριο χτισμένο μέσα στην θάλασσα στο λιμανάκι της πόλης, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία που είναι δύο πολύ σημαντικά ενετικά φρούρια καθώς και τον τόπο που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
  Την τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος και σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια. Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και έχει πολλούς επισκέπτες. 
  castleΤα αξιοθέατα του Ναυπλίου είναι πολλά, έχει την παλιά πόλη του Ναυπλίου με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια που θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, εκτός από τα πολλά αξιοθέατα στην παλιά πόλη θα βρείτε παραδοσιακά μαγαζιά που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον αλλά και καφετέριες και ταβέρνες.
  Η Ακροναυπλία, μία βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίας αποτελούσε την αρχαία Ακρόπολη της πόλης. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και τα τείχη της έχουν ύψος 85μ., πλάτος 400μ. και μήκος 900 μέτρα περίπου. Το 1822 παραδώθηκε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το κάστρο. Μετά το 1821 χρησιμοποιήθηκε σαν στρατόπεδο αλλά και σαν φυλακή. 
 Η Πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Ναυπλίου, στην επανάσταση υπήρχαν τα περισσότερα σπίτια των οπλαρχηγών του 1821. Επίσης σήμερα βρίσκεται η παλιά βουλή στην πλατεία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. 
  Το Μπούρτζι, είναι ένα μικρό οχυρωμένο νησάκι στην είσοδο του κόλπου του Ναυπλίου, που αξίζει να επισκευτεί κανείς με το καραβάκι που πάει συχνά. Το 1822, περιέρχεται στην κυριότητα των Ελλήνων. Μετά την απελευθέρωση του νέου ελληνικού κράτους το κάστρο χρησίμευσε ως κατοικία των δημίων και στην δεκαετία του 1950 λειτούργησε εκεί ξενοδοχείο. Τα καλοκαίρια οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις στο φρούριο.
  nafplio nightΤο Παλαμήδι υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί με τα πόδια ή και με αυτοκίνητο. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς. Το Παλαμήδι, αποτελούσε το κύριο αμυντικό στήριγμα του Ναυπλίου. Το 1715, κυριεύθηκε από τους Τούρκους αλλά το 1822 οι Έλληνες καταλαμβάνουν και πάλι το Παλαμήδι με επιτυχία. Στις 30 Νοεμβρίου εορτάζεται η επέτειος της αλώσεως. 
  Παραλίες επίσης διαθέτει πολλές το Ναύπλιο και έτσι σου αφήνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε νησί. Μερικές από αυτές είναι η Αρβανιτιά, το Βιβάρι, η Κάντια, ο Άγιος Νικόλαος, το Τολό και την Καραθώνα, την πιό διαδεδομένη παραλία του Ναυπλίου.
 
 
  Αξίζει πάντως να επισκευτεί κανείς την ιστορική πόλη του Ναυπλίου, γιατί συνδυάζει το παλιό με το νέο χωρίς κανείς να στερηθεί τίποτα.